Ny vecka, nya tag

Ja, då var det ännu en ny vecka.
O vad har jag då gjort förra veckan?
Jo, lite jobb måndag och torsdag. Annars rätt lungt i veckan.
Däremot har det hänt lite mer i helgen.
I fredags var jag, Pillan, Jessica o Wilda på The Studio i Malmö och tog foton.
Dem belv väldigt bra, men jag har inga kort. lång historia, men dem kommer väl:)

I lördags var det fika med Lizette. Träffades vid 12-tiden, o gick o strosade. Tills sist satte vi oss på Ebbas fik o fikade o bara snackade. Var mycket trevligt:)
Sen när jag kom hem igen, hade jag 45 minuter på mig att göra mig klar innan bussen gick till Nina o Anders. Men det hann jag.
Väl där blev det god mat och roligt sällskap. Fläskfile med klyftpotatis o pommes o sås. O en massa grönsaker. Gott var det:) Till efterätt blev det paj med vaniljsås. Behöver jag säga att man nästan rullade därifrån?;)
Det blev spel, o jag o Anders vann!! :)
Vi tog taxi hem, o var hemma runt 2.45. Var inte meningen att det skulle bli så länge, men roligt hade vi:)

I söndags bar det ut till Billesholm för att träffa Marc och Rikke o barnen.
Dennis och Tobbe kanske ska hjälpa till med att måla o spackla lite. Kanske.
Sen körde vi hem till farmor o farfar. Skulle bara lämna pengar, men det visade sig att dem hade 62-årig bröllopsdag, så de blev en fika. Dem blev jätte glada att vi stannade. Detta kommer dem leva på ett tag nu:)
Sen skulle vi inom mamma o pappa o lämna burkar. Mamma var iväg, men vi satt o snacka lite med pappa. Som på nått vis gjorde så att brandvarnaren började pipa. Han lagade mat i ugnen, o vid ett tillfälle rök det rätt bra när han öppnade luckan. Men det löste sig:)
Sen körde vi hem o kollade 3 avsnitt av Ghost Whisperer. Ja, 3 avsnitt. Bara för att vi hade missat dem.
Sen somnade vi:P

Idag har jag varit lite hos mamma. Vi drack te o spelade kort. Mysigt.
Sen har jag jobbat. O det är det jag ska göra hela veckan...
Jag vet inte hur jag ska hinna med o julpynta?!! Jag måste putsa fönstren o sätta upp ljusstackar o pynta till lite o allt! Vet inte hur jag ska hinna denna veckan. Men annars får jag ta det på söndag.
Vårt förråd har endast öppet mellan 13-19. Så även om du har nyckel kommer du inte innan 13 o efter 19. Kort tid, men bra att ingen obehörig kan komma in. Se om jag kanske hinner med på onsdag. Kanske kan putsa fönstern då.
Ja, det ser vi då.
Nu ska jag däremot in i bädden. Är rätt trött. Känner mig lite nere, känns lite vemodigt. Olivera vet varför, men det är bara att bita ihop...
God natt!

Dop:)

Idag har jag och Dennis varit på dop i Östra Ljungby kyrka.
Det var Kellie som döptes.
Ett jättefint dop, och ni vet vad som sägs?: " Inget riktigt dop utan barnaskrik";)
Tack än en gång för att vi fick komma:)


Prästen, Tobbe (fadder), Niclas (pappa), Anna (mamma), Annas syster med Kellie i famnen, Annas systerdotter och längst fram storasyster Nathalie.

Annars har det varit full rulle denna helgen med.
Jobb fredag och lördag, samt 85-års fest för farfar i lördags kväll. Och dop idag, men det är roligt:)

O ja, jag har tagit influensavaccinet. O jag har fått sota för  det oxå...
I torsdags skulle jag köra ner med Dennis till hamnen för att han hade bestämt sig för att ta sprutan.
Med följer Pillan o Pontus. O Pillan tog sprutan i onsdags. Jag och Pontus hade bestämt oss för att inte ta den. Men tji fick vi.
När vi kommer när där o ska ta den, så bara brister det för mig. Dennis tog den snabbt, blev vit i huvudet pga sprutskräck, Pontus tog oxå den direkt. Själv satt jag i 45 min innan jag visste hur jag skulle göra. Jag bara grät! Låter säkert jättetöntigt, men när man vet hur man ska göra o sen börjar tvivla på sitt eget beslut, då är det inte lätt. Men efter 45 minuter, o snart stäningsdags, då tog jag den. Med feedback av dem andra. Det jag tänker på mest är framtidens biverkningar o att det har kommit så fort, men nu är det kört, nu har jag ju vaccinet i armen.
Öm var jag, svettades och frös i ett, o sov inget på natten. Ännu värre var det på fredagsmorronen. Jag kunde inte röra min arm ens 1 cm för de gjorde så himla ont!!! Som tur var så gav det med sig lite under dagen. Fortfarande visste inte kroppen om den skulle frysa eller svettas. Men jobba fick jag, o det kändes helt ok. Jobbade lördag halva dan, men fick ta en värktablett framåt dan. Fick ont igen då.
Men idag är det nästan bra. Känns inget mer än när jag trycker där. Så nu får jag verkligen hoppas att jag klarar mig. i framtiden oxå.

Ja, det var det, det.
Ha en fortsatt bra kväll:)

Kluven

Ja, jag är jätte kluven om hur jag ska göra med vaccinet för svininfluensan.
Fick "kallelse" till att ta sprutan som igår tisdag, men jag gick inte dit.  Hade faktiskt inte tid, men vet fortfarande inte hur jag ska göra.
Dennis ska ta sprutan imorgon. Dem flesta som man snackar med har tagit den, eller tänker ta den.
Min mamma o pappa typ ber om att jag ska ta den, mamma har ju tagit den.
Men allvarligt, hur mycket vet vi om det här vaccinet?
Det har aldrig förr blivit testat och man vet fortfarande inte vilka alla biverkningar är.
Ett rykte är att man kan bli steril. Hur bra låter det? Men som sagt, det är ju rykten...
Det som dem kallar "vanliga biverkningar" är ont o öm i armen o feber. Men där finns kanske fler biverknigar som inte visar sig förrän om nårra år.
Där var ju ett vaccin som gavs till gravida kvinnor på 50-talet, det visade sig att dem barnen som föddes, föddes utan armar o ben. Då kom dem helt plötsligt fram till att där var gift i vaccinet. Hallå!!?? Hjälp liksom.
Som andra säger: "Du kan få biverkningar av det vaccinet som du får när du är liten, men det är det ingen som nämner".
Det vaccinet som man får när man är liten, det är testat!! Där är många barn som får hög feber efter att ha fått den, men det vet man åtminstone om. För det är testat!
Men det är fortfarande inte det mot svininfluensan!
Vi hade fågelinfluesan förra året, där om inget vaccin. Inte ens min farmor o farfar fick vaccin, o dom är över 80 bast!
Tänk nästa år... Tänk så kommer svininfluensan tillbaka, med ännu större kraft än vad den har i år, då får man plötsligt vaccinera sig igen, o ska man hålla på o vaccinera sig mot allt hela tiden, då har ju kroppen inget immunförsvar kvar.
O vaccinet kom ju ganska lägligt med tanke på lågkonjukturen. Dem som "uppfann" vaccinet tjänar ju multimum på det. Även om det är gratis för dem som tar det, så betalar ju länderna en summa för att få det till sig.

Nu har jag sagt vad jag tycker, o det är upp till var o en att tycka vad dem vill.
Men jag vet fortfarande inte hur jag ska göra!

Vill ha kyla o snö!

Ja, det vill ja ha nu! Är så himla trött på detta regn o rusk väder. Det känns inte som om att det finns något ljus kvar under dagen.

Annars har helgen inte varit så full som den skulle ha varit. Rätt skönt!
I fredags åkte jag ut till Jessica o Wilda. Dem kom hem från Egypten i torsdags natt.
Skönt att ha dem hemma igen:)
Fick en stor handduk o en stor påse djungelvrål. Den är inte uppäten, o jag kommer inte äta mer på den förrän på lördag. Inget godis i veckan!!

I lördags åkte jag o Dennis ut på Väla. Vi hittade det vi skulle.
O sen var det meningen att vi skulle äta middag hos Dennis mamma. Men så blev det inte.
Får skjuta på det tills vi har en ledig helg.

I söndags skulle vi ha ätit middag hos Nina o Anders. Pontus mamma o man. Men det blev heller inte av. Det ska vi oxå ta en helg.
Däremot var det Fars Dag igår:)
Så självklart körde vi hem till mamma o pappa för att gratulera pappa.
Han fick en tröja o 4 par finstrumpor. Allt från Dress Man som dem visar på tv:)
Han blev jätteglad.
Det blev kaffe o tårta. Åt inte så mycket. Är inte så förtjust i tårta. Men det lilla jag åt, smakade bra.
Sen när vi körde därifrån frågade Dennis om Pillan o Pontus ville följa med o kolla film hos oss. Så det blev Paranormal Activites igen.... Inte lika äcklig denna gången som första. Tycker fortfarande att den är bra. Det tyckte dem andra med.
Sen blev det bädden rätt tidigt.

Idag har jag storstädat hela lägenheten. Dammsugat o torkat golv, o städat toaletten. SKulle egentligen tvättat, men det skjuter jag på tills torsdag:P
Det är sjukt vad smutstigt det blir snabbt. Jag brukar dammsuga 1 gång i veckan, sopa upp kattsand varje dag o torka golvet varannan vecka. Vattnet blir rätt smutsigt. Kansigt, men efteråt är här rent:P

Nu blir det en dusch, sen ska jag börja förbereda middagen. Kycklig i dragonsås med ris:) Gott.

Vi syns!
Kram kram

Nytt inlägg:)

Såja Olga, nu skriver jag igen:)

Denna helgen, har som alla andra, varit fullbokad.
I fredags sa Dennis till mig att han skulle träffa sina bröder o mamma i stan. Hans ena bror Micke fyllde år. Så dem skulle träffas o gratta honom o dricka lite:)
Vi körde ner till Pillan o Pontus vid ca 18-tiden för att Dennis skulle prova ett par skor till lördagen.
Han gick därifrån ner till Viking vid 19-tiden. Själv blev jag kvar hos Pillan o Pontus. Skulle bara stanna ett litet tag, för att spela lite, o sen skulle jag hem o ta det lugnt hela kvällen o lägga mig tidigt. Men tji fick jag. Det blev många rundor spel, o jag vann faktiskt över Pontus:)
När klockan var vid 2-tiden, ringde Dennis o undrade var jag var. Sen kom han dit. Vi landade hemma 02.40. Det var min tidiga kväll det;) Men roligt hade vi.

I lördags var det först vattengympa kl 10, för att sen köra till Gåsafotbollen som började kl 14 i Snapparp. (Tror det hette så).
Dock fick vi köra härifrån 12.30 för att ha följe med pappa.
Kallt som attan var det att barab sitta o titta på. Dem som skulle spela blev uppdelade i 3 lag. O det laget Dennis var med i vann:) Så nu nån gång i veckan ska vi käka tandori-kyckling klubbor som han vann:)
Vi kom hem till lägenhten vid 18-tiden, o då var det bara att krypa ner i sängen o försöka få upp värmen.

I söndags blev det sovmorgon till 11. Gott satan:)
Vid 13 -tiden kom svärfar hit. Inte ofta man träffar honom längre, så det var roligt.
Han kom för att Dennis skulle övningsköra med honom. Så det gjorde dem.
Sen blev det fika. Han körde hem vid ca 16-tiden, o då skulle jag o Dennis ut till B-holm för att äta middag o byta till vinterdäck på bilen.

Idag var det besiktning för bilen som gällde. O som förstagångs bilägare, så kan inte jag o Dennis så mycket. Men vi kan mera nu efter besitkningen. Den gick inte helt igenom, var nårra lampor som var sönder, o lite skador på en bromsslang, men annars var det bra. Så vi köpte dem grejorna o pappa ska hjälpa oss att fixa det. Sen ska den in på bilprovningen igen innan den 2 dec. Men det fixar vi:)
Det har även blivit en skräckfilm idag. Paranormal activite. Mycket bra skräcfilm. Ser ju inte såna så ofta, så det var lite nervöst, men den var bra. Se den!!
O nu har premiären av Ullared slutat. Verkar bli ett bra program. Roliga tanter i alla fall:)

Nu blir det CSI eller The terminal för att sen nanna.
Jobb imorron. O på torsdag. Sen blir det en fullbokad helg igen. Men den får ni höra om nästa vecka!
Ha det bra!!
Kram kram

RSS 2.0